Wednesday, May 26, 2010

Oh the memories

Õppisin seda, et neid, kes tegelevad arvuti mõjust inimestele ja tulevikule, on päris palju. Varem arvasin pigem, et kõik lihtsalt läheb omasoodu. Nendel teemadel filosofeerimine otseselt midagi ei muuda, kuid mõjutab kindlasti.

Olin meeldivalt üllatunud, et oli teema HCI-st arendamise protsessis - kuigi antud tekst oleks võinud konkreetsem olla. Pikkade tekstide korral oleks üldse parem, kui neid paberil lugeda saaks, aga muidugi saaks ka igaüks ise neid kalli raha eest välja printida, samas muidugi mõistan, et tühja kohta pole ka koolil mõtet raha panna (ehk siis paberisse, mis hiljem prügikastis oma koha leiab).

Kokkuvõttes lugesin teksti (ning kuulasin ka vahepeal loenguid) nii, et peas oli koguaeg mõte "võib-olla on nii, jah", ehk ma võtsin küll õpitu arvesse, kuid see ei tähenda, et ma seda kõike sulatõena võtsin (kas selline sõna nagu sulatõsi on olemas?).

Paneb küll mõtlema, kas see aine pigem sotsioloogia teaduskonnas ei peaks olema, kuid vaevalt, et enamus neist tehnoloogiast väga huvitub, seega pigem it ja inf, jep.

No comments:

Post a Comment

Followers